Dentist.ro iti recomanda:
Newsletter
Esti aici: Dentist > Articole stomatologie > Stiri stomatologie > Gata cu acele! Anestezia dentara evolueaza!

Gata cu acele! Anestezia dentara evolueaza!

anestezie, frica de dentist
Dentist.ro | 28.05.2010Suntem terorizati cand auzim sunetul frezei dentare sau cand simtim mirosul manusilor sterile. Frica de dentist apare si cand vine vorba de o anestezie dentara.
Insa, odata cu avansul tehnologic anesteziile cu seringi vor face parte din domeniul trecutului.
 

Anestezia electronica


Anestestezia electronica este o alternativa buna pentru cea cu ace, pentru ca reduce durerea din timpul plombarii unui dinte sau a curatarii acestuia. Cea mai des intalnita anestezie electronica este cea prin stimularea electrica transcutanata a nervului (TENS- Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation.)

Aceasta forma de anestezie permite pacientilor sa controleze nivelul de durere, primind un dispozitiv care se tine in mana, conectat la padelele de stimulare a nervului.

Avantajul folosirii acestui dispozitiv este faptul ca nu are efecte adverse. Odata ce electrozii au fost inlaturati, vei putea sa pleci de la cabinetul medicului stomatolog fara sa iti faci griji de faptul ca ai putea avea fata umflata sau ca abia poti vorbi. Un alt avantaj ar fi de eliminare a reactiilor alergice.

Unele persoane au reactii alergice la anumite tipuri de anestezie, dar atata vreme cat anestezia nu se foloseste, n-ai de ce sa iti faci griji!

Anestezia subgingivala


Anestezia subgingivala fara ace se foloseste destul de des pentru confortul pacientului.Cum functioneaza? Anestezia este aplicata direct in "buzunarul" gingiei cu un aplicator special.

Dureaza aproximativ 30 de secunde ca anestezia sa isi faca efectul si persista timp de 15-30 de secunde. Daca procedura are nevoie de mai mult timp, se pot realiza aplicari aditionale de anestezic.

Unul dintre cele mai mari avantaje ale anesteziei subgingivale este faptul ca din momentul in care anestezicul este in tesutul gingiei, nu veti simti limba sau buzele umfate, asa cum se intampla cu anestezi traditionala.


Anestezia prin criogenare


Un alt produs care ar putea revolutiona vizitele la dentist este anestezia prin criogenare. Aceasta se realizeaza cu ajutorul unui dispozitiv care este lasat in congelator pentru 30 de minute inainte de a fi plasat in cavitatea bucala.

Acest dispozitiv are in compozitie un lichid rezistent la inghet, care se muleaza pe dinti, actioneaza rapid si poate fi folosit pentru mai multe proceduri dentare.

Aceasta metoda este eficienta in plombarea dintilor, in extractia dintilor, coroane dentare, curatarea dintilor sau ajustarea aparatului dentar.

Cu toate inventiile, anestezia locala cu injectie poate sa faca parte din trecut. Avand in vedere ca toate aceste proceduri sunt noi pe piata stomatologiei, s-ar putea ca unele cabinete stomatologice sa nu dispuna de ele, motiv pentru care medicul dentist prefera traditionala anestezie.

 

Citeste alte articole despre: anestezie , frica de dentist
Dentist.ro iti recomanda urmatoarele articole din stomatologie
Multi dintre noi incercam din rasputeri sa evitam o vizita la medicul stomatolog chiar daca durerea pe care o simtim ...
Dentofobia este teama de aplicare a unui tratament dentar, care prin extensie este si frica de dentist. Dentofobia ...
In ce masura un medic pediatru ajuta copilul tau sa depaseasca anxietatea dentara?Un dentist pediatru are la baza o ...
Un anestezic care se aplica prin inhalare ar putea înlocui în viitor anestezia dentara administrata prin ...
Spune-ti parerea!
Nume *
E-mail *
(nu va fi afisat pe site)
Website
Mesaj *
Doresc sa primesc noutati de la Dentist.ro!
Anti SPAM*
Ce spun altii:
If I were a Teenage Mutant Ninja Turtle, now I'd say "Kowabunga, dude!"
de la fYzguQhC (28-03-2015 20:13)
I don't know who you wrote this for but you helped a brother out.
de la MPXaUINFZ4P (28-03-2015 10:46)
Imperfections per se are not a abiding agreement that the pearl bracelet you are purchasing are not constructed or fake.A lot of freshwater pearls aswell barter bottle and artificial chaplet which are advised to attending like able fair pieces.However,these constructed pieces are not as admired as accurate able pieces.To accomplish abiding that you're not getting cheated off your money,ask the banker to scrape off the apparent of freshwater pearl pendant the fair with his/her knife.If the aching apparent produces arenaceous debris, the fair is authentic.If the abrading causes the acrylic to bark off, the section is absolutely synthetic.
de la pearl (27-03-2015 08:30)
The ability to think like that is always a joy to behold
de la wBvEaBeMTYv (26-03-2015 20:11)
You couldn't pay me to ignore these posts!
de la Llr3YaopImr6 (26-03-2015 06:33)
You put the lime in the coconut and drink the article up.
de la e9XBdGN3fDD (25-03-2015 18:17)
This is exactly what I was looking for. Thanks for writing!
de la sKwZZq5wVt (21-03-2015 13:07)
That's going to make things a lot easier from here on out.
de la H0XcFxmtjog (17-03-2015 15:24)
At last, someone comes up with the "right" answer!
de la 98Nej9Mbd8N (17-03-2015 06:43)
To think, I was confused a minute ago.
de la NU97GeKWbooj (16-03-2015 10:29)
Echipa Dentist.ro nu-si asuma responsabilitatea juridica pentru parerile exprimate in rubrica "Comentarii articole".