Dentist.ro iti recomanda:
Newsletter
Esti aici: Dentist > Articole stomatologie > Dentofobia > Sunt dentofoba. Vreau sa ma vindec dar nu ma pot ...

Sunt dentofoba. Vreau sa ma vindec dar nu ma pot controla!

dentofobie, frica de dentist, teama de dentist
Dentist.ro | 25.06.2010Buna, ma numesc Laura si am 35 ani. Pana acum am fost la dentist de 5 ori. Nu pot spune ca am avut dureri in prealabil caci nu-mi aduc aminte sa fi suferit dupa vizita de la dentist, dar am o frica enorma de dentist.

Citind pe internet am aflat ca exista “dentofobia”. Nu am avut idee de asa ceva, dar simptomele sunt prezente ptr mine: inainte sa ma atinga doctorul ma doare, ma apuca cu lesin pe dinafara usii de la cabinet, o stare nervoasa cu tremurat pe care nu o pot controla.


Un sir de trei anestezii


De vreo 3 luni am inceput sa am probleme cu o masea si se pare ca a doua e pe aproape. Am fost la un dentist si cu chiu cu vai am lasat-o sa-mi faca anestezie locala. A reusit sa imi curete maseaua si nu m-a durut.  La inceput am zis ca nu vreau sa stiu care e procedura de scoatere a nervului dar apoi cand am auzit mi s-a parut extraordinar de dureros si ca atare am cerut o a doua anestezie. Mi s-a facut, nu simteam nimic dar creierul nu a putut sa ma lase sa zic sa inainteze si sa inceapa procedura.

Mi-a mai facut si a treia anestezie si nu simteam nimic! Dar din instinct, din reflex nu stiu exact, nu am lasat-o sa continue. Nici nu puteam sa vorbesc caci nu simteam nimic dupa 3 anestezii in vreo 2 ore, dar nu am putut face nimic. Ridicandu-ma de pe scaunul de dentist am inceput sa plang, sa tremur, sa-mi fie frig, cred ca sunt reactii normale dupa 3 anestezii!


Nu am putut spune "Da"

 
Azi am fost iar la dentist dupa ce 2 luni m-am chinuit cu durerea. De data asta am vorbit,  mi-a explicat ce ma doare si la ce sa ma astept, ca nu as simti nimic sub anestezie si totusi nu am putut lua hotararea de a spune DA!  

Pot spune ca nu mi-a mai fost asa de frica de dentist, am fost mai relaxata, parca as fi avut incredere in el, a vorbit cu mine tot timpul. Plecand de acolo iar am inceput sa plang. Ma durea dar cred ca imi amplificam singura durerea.


Nu stiu cum sa ma controlez


Citind despre dentofobie inteleg simptomele, dar nu stiu cum sa ma controlez. Asa cum mi-a fost frica pana la stadiul de a lesina prima data, cand mi-a facut anestezie am vazut ca totusi nu-i asa de grav cum imi inchipuiam. Tot ce e posibil ca dupa ce il voi lasa sa-mi fac prima masea apoi voi sti la ce sa ma astept si nu o sa mai am probleme. O sa ma pot controla. Acum daca imi spune ca-mi face anestezie nu am probleme, dar imi este frica dupa aceea caci nu stiu ce sa fac.
 
Cert e ca dintii trebuie facuti acum cand inca sunt ai mei si se pot salva.

Acesta este povestea Laurei Stefania Efthymiou primita la Info@dentist.ro. Ii multumim pentru sinceritate si va invitam si pe voi sa ne scrieti. Impreuna putem reusi!

 

Citeste alte articole despre: dentofobie , frica de dentist , teama de dentist
Dentist.ro iti recomanda urmatoarele articole din stomatologie
Cui i-e frica de stomatolog?Multi oameni inca se tem de mersul la stomatolog in ciuda faptului ca tehnicile dentare au ...
Se intampla de multe ori sa folosim termenii „frica de dentist”, „anxietate dentara” si ...
In ce masura un medic pediatru ajuta copilul tau sa depaseasca anxietatea dentara?Un dentist pediatru are la baza o ...
Un grup de cercetatori din Statele Unite a dezvoltat un aparat care poate trata dentofobia. Dispozitivul a fost special ...
Spune-ti parerea!
Nume *
E-mail *
(nu va fi afisat pe site)
Website
Mesaj *
Doresc sa primesc noutati de la Dentist.ro!
Anti SPAM*
Ce spun altii:
Divide your own costs into the frequent as well as hardly ever going costs. For example, when you obtain food or transportation – these are regarded being regular costs.
de la will (16-05-2017 10:21)
You should always have an objective, which will set you the particular circumstances. For example, when you are looking into the opportunity to buy a new vehicle but don’t know where to get finance , an sequel loan company in 2017 can help you , you should always take care of the length of time or months as well as the sum of cash you need for the purchase.
de la mark (16-05-2017 10:09)
First of all, it is all about goal-setting. It is not appropriate to invest too much cash on something you do not need. As well as it is not appropriate to avoid spending cash for no reasons, because in this particular situation you will always be spending these funds for the other items or solutions.
de la freddy (16-05-2017 10:07)
Many individuals these days do not understand how to handle their costs properly and efficiently? We know several tips, which can be beneficial for you.
de la ronald (16-05-2017 10:04)
Planning into the future needs precision and attention because only in this particular situation you will be able to buy homes, buy new automobiles and pay for your knowledge.
de la edwin (16-05-2017 09:04)
Today in the world of enjoyment possibilities, way of life and high costs for solutions and items individuals should learn how to evaluate their individual economical control and make results.
de la laura (16-05-2017 09:01)
Specialists and professionals recommend purposing every money for the situation when you will have a particular economical debt or too many costs.
de la tom (16-05-2017 09:00)
One factor that creates buying set furniture on the internet better than ever is the many different options you can choose from in every sitting classification.
de la david (15-05-2017 11:18)
Echipa Dentist.ro nu-si asuma responsabilitatea juridica pentru parerile exprimate in rubrica "Comentarii articole".